Το υλικό των θεών, δοσμένο στους ανθρώπους από την αγκαλιά της Γης.

ΜΑΡΜΑΡΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

….στην διάθεση του ανθρώπου για κάθε χρήση. Το μάρμαρο είναι ένα από τα θαυμαστά δημιουργήματα της Φύσης. Η αργή διαδικασία σχηματισμού του πετρώματος προσδίδει σε αυτό το μοναδικό υλικό ανεκτίμητες ιδιότητες. Γενικά τα μάρμαρα, οι γρανίτες, οι σχιστόλιθοι και οι ασβεστόλιθοι ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των πετρωμάτων που δημιουργούνται από διαφορετικά χημικά συστατικά και υπό διαφορετικές συνθήκες. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος του μεγάλου εύρους διαθέσιμων πετρωμάτων σήμερα. Το μάρμαρο αποτελείται κυρίως από ασβεστίτη και/ή δολομίτη με διάφορες ορυκτές προσμίξεις. Όσο πιο λευκός είναι ένας όγκος μαρμάρου, τόσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση του ασβεστίτη στις ενώσεις του. Κάθε κομμάτι μαρμάρου είναι ανεπανάληπτο, τόσο στην φύση όσο και στην προσπάθεια τεχνικής αναπαραγωγής του.

μάρμαροΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ:

Από την πρώιμη ιστορία της ανθρωπότητας μέχρι τώρα υπάρχει μια συνεχόμενη σύνδεση του ανθρώπου με τα φυσικά πετρώματα και ιδιαίτερα το μάρμαρο. Το μάρμαρο και τα άλλα φυσικά πετρώματα επιλέχθηκαν από τους προγόνους μας για πάρα πολλούς λόγους. Αρχικά πρακτικούς και λειτουργικούς, αργότερα για καλλιτεχνική και θρησκευτική έκφραση, όπως και για θέρμανση (παράδειγμα: τα ρωμαϊκά λουτρά tepidarium). Η αξία που δινόταν σε αυτό το πολύτιμο υλικό, το μάρμαρο, ήταν τόσο μεγάλη,ώστε να αψηφούν την δυσκολία εξορυξής του και να εφευρίσκουν όλο και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την απόκτηση του. Ζεστές πέτρες, θερμαινόμενα μαρμάρινα δάπεδα και τοίχοι σε σπίτια, δημιουργία ιδανικών συνθηκών σε λουτρά με την χρήση θερμών πετρωμάτων είναι μερικές μόνο χρήσεις του μαρμάρου στην αρχαιότητα. Πολλές φορές η αξία που αποδιδόταν στο μάρμαρο έφτανε στην απόδοση μεταφυσικών ιδιοτήτων και στο συσχετισμό με θεϊκές ιδιότητες.

ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ:

Στην αρχαιότητα η γνώση της θέρμανσης με την βοήθεια πετρωμάτων ήταν διαδεδομένη και πλήρως εφαρμόσιμη. Οι πρόγονοι μας είχαν αντιληφθεί την δυνατότητα των πετρωμάτων να αποθηκεύουν και να εκπέμπουν θερμότητα, και εξέλιξαν το τρόπο χρήσης τους. Λόγω της κρυσταλλικής δομής του μαρμάρου, η θερμότητα εκπέμπεται τρισδιάστατα στον χώρο. Η αντοχή του στις υψηλές θερμοκρασίες βεβαιώνουν την πλήρη ασφάλεια που προσφέρουν στην θέρμανση. Ως φυσικό προϊόν , δεν δημιουργεί ανεπιθύμητα παράγωγα. Σήμερα, οι τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας δίνουν την ευχέρεια να ‘παντρέψουμε’ τις ιδιότητες του μαρμάρου με τα θετικά της υπέρυθρης θέρμανσης,ώστε να θερμαίνουμε αβίαστα έναν χώρο. Πλέον είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε την απόλυτα φυσική υπέρυθρη θέρμανση από ένα σώμα μαρμάρου. Οι δυσκολίες του παρελθόντος εξαλείφθηκαν με την ανακάλυψη της ηλεκτρικής ενέργειας, νέων υλικών και τεχνολογικών μεθόδων κάνοντας την θέρμανση μαρμάρου προσιτή και εύκολη στην χρήση. Οι σύγχρονες, τεχνικές επεξεργασίας αναδεικνύουν την πολυτέλεια του μαρμάρου στο έπακρο. Ως αποτέλεσμα υπάρχουν διαθέσιμα μαρμάρινα σώματα μοναδικής αισθητικής που θερμαίνουν υπέρυθρα με τη ρύθμιση ενός διακόπτη.

Η Elith δίνει μια ζεστή πνοή και μορφή σε αυτό το αξεπέραστο υλικό , το μάρμαρο, δημιουργώντας μοναδικά σώματα υπέρυθρης θέρμανσης για τον χώρο σας. Αρχαία γνώση, η δύναμη της Φύσης και η τεχνολογική εξέλιξη του ανθρώπου βρίσκονται στο άγγιγμα ενός μαρμάρινου σώματος υπέρυθρης θέρμανσης, κατασκευασμένο με μεράκι από την Elith.