Υπέρυθρη θέρμανση… πηγή ζωής!

Πλεονεκτήματα Υπέρυθρης Θέρμανσης

Υπέρυθρη θέρμανση είναι η μεταφορά της θερμικής ενέργειας υπό μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Από τους πιο παλιούς και ασφαλείς τρόπους, η υπέρυθρη θέρμανση χρησιμοποιούνταν από την πρώιμη ιστορία του ανθρώπου. Οι πρώτοι άνθρωποι συγκεντρώνονταν γύρω από την ανοιχτή φωτιά και απολάμβαναν την γλυκιά ζέστη της, ενώ ο θερμός αέρας απελευθερωνόταν προς τα επάνω και χανόταν στον περιβάλλον- ουσιαστικά αυτό που απολάμβαναν ήταν τα υπέρυθρα κύματα θερμότητας που διαχέονται από την φωτιά. Πλέον, το υπέρυθρο φάσμα φωτός έχει ερευνηθεί σε βάθος και έχει αποδειχτεί ότι η υπέρυθρη θέρμανση δεν κρύβει κανένα κίνδυνο. Αντιθέτως, οι επιρροές της υπέρυθρης θέρμανσης είναι μόνο θετικές. Σήμερα, αυτή η γνώση για το υπέρυθρο φάσμα αναβαθμίζεται με σύγχρονες, εμπεριστατωμένες έρευνες και πρακτικές τόσο στον τομέα της ιατρικής όσο και της θέρμανσης. Νεογνολογία, δερματολογία, φυσικοθεραπεία, αρχαιολογία, αστροφυσική και διαστημική είναι μόνο μερικές από τις επιστήμες που χρησιμοποιούν την υπέρυθρη θέρμανση για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικούς τρόπους.

Tεχνολογική Eξέλιξη Yπέρυθρης θέρμανσης

Ωστόσο, η υπέρυθρη θέρμανση είναι ένας προσιτός, καθημερινός τρόπος θέρμανσης για όλους. Η τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων υπέρυθρης θέρμανσης καθιστούν τα συστήματα αυτά ιδανικά σε κάθε χώρο. Η απουσία του αέρα ως μέσο μεταφοράς της θερμότητας, η διατήρηση της σχετικής υγρασίας και η υψηλή θερμική άνεση αποδεικνύουν την ποιότητα της υπέρυθρης θέρμανσης.

Η Elith πρωτοπορεί και συνδυάζει την υπέρυθρη θέρμανση με ένα φυσικό υλικό, το μάρμαρο. Δυο κορυφαία στοιχεία της φύσης ενώνονται για την δημιουργία ενός αξεπέραστου συστήματος θέρμανσης με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

υπέρυθρη θέρμανση