back_to_top

Ευεργετική για την υγεία

Σήμερα, όλο και περισσότεροι αναζητούν έναν τρόπο για να θερμανθούν υγιεινά και οικονομικά.

Η υπέρυθρη θέρμανση ως ο πιο φυσικός τρόπος μετάδοσης της θερμότητας είναι και ο πιο υγιεινός τρόπος θέρμανσης.Προσφέρει ιδανικές συνθήκες θερμικής άνεσης, λόγω του τρόπου μετάδοσης της θερμότητας, σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του μαρμάρου (θερμοχωριτικότητα, αργός αγωγός της θερμότητας κ.ά).

Επιπλέον, έχει αποδειχτεί επιστημονικά,ότι η υπέρυθρη θέρμανση (το υπέρυθρο φάσμα του φωτός) επιδρά θετικά στο ανθρώπινο σώμα.

Αντίθετα, στα συμβατικά συστήματα θέρμανσης (καλοριφέρ, κλιματιστικές μονάδες κ.α.), ο τρόπος μετάδοσης της θερμότητας πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο μέσω του αέρα (φαινόμενο συναγωγής). Έτσι, μαζί με τη βεβιασμένη κίνηση του αέρα μπορούν να μετακινηθούν σκόνες και μικροσωματίδια, τα οποία είναι υπεύθυνα για την πρόκληση αλλεργιών, λοιμώξεων του αναπνευστικού και άλλων παθήσεων.

Τα συστήματα υπέρυθρης θέρμανσης, λόγω της απουσίας βεβιασμένης κίνησης του αέρα, δεν δημιουργούν επιβαρυντικές συνθήκες για την υγεία.Η υγρασία του αέρα διατηρείται σταθερή και ως αποτέλεσμα αυτού, να μην ευδοκιμούν συνθήκες δημιουργίας μυκήτων (μούχλας) στα δομικά στοιχεία.

Ο αέρας, όσο περισσότερο θερμαίνεται, τόσο πιο πολύ ξηραίνεται (μείωση της σχετικής υγρασίας). Σε χώρους που επικρατούν τέτοιες συνθήκες, προκαλείται δυσφορία και το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου επιβαρύνεται, με αποτέλεσμα να μας καθιστά περισσότερο ευάλωτους σε ιώσεις,εγκυμονώντας κινδύνους για τον τελικό χρήστη.

Με τα σώματα μαρμάρου το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο χώρο διατηρείται σταθερό και οι συνθήκες θερμικής άνεσης είναι ιδανικές . Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί, πως πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συστημάτων θέρμανσης (συνήθως σόμπες και συμβατικά πάνελ) δεν είναι πιστοποιημένα. Συνεπώς, κατά την λειτουργία τους να επιβαρύνουν το περιβάλλον και τον τελικό χρήστη με εκπομπές διαφόρων σωματιδίων και ενώσεων. Τα σώματα Elith κατασκευάζονται από 100% φυσικά προϊόντα, από μάρμαρο και γρανίτη.

Πλέον, είναι στο χέρι ενός σκεπτόμενου καταναλωτή η ορθή επιλογή ενός υγιεινού τρόπου θέρμανσης.

espa-covid
espa-covid
espa-covid